top of page

Kültür Sanat ve Tarih Komisyonu Toplantısı - 2

Silivri Halkı ve Kamuoyu'na;


Silivri Kent Konseyi Kültür Sanat ve Tarih Komisyonu                   Toplantı Notları | 22.08.2024


TOPLANTI: 2


Üye Sayısı: 64

Katılan Üye Sayısı: 16


22.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen Silivri Kent Konseyi Kültür Sanat ve Tarih Komisyonu 2. toplantısında daha önce dernek temsilcilerimizin önerileri doğrultusunda komisyon adının değiştirilmesi talep edilmişti. Toplantıda gelen fikirler doğrultusunda Kültür Sanat ve Tarih Komisyonu altında " Kültürel Miras ve Tarih Çalışma Grubu " kurulması ve temsiliyetinin dernek temsilcilerimizce sağlanması kararı alınmıştır.


Aynı zamanda toplantıda alınan öneri ve ortak kararda çalışma grubunun başlangıç çalışması olarak Silivri ve Çatalca ortak kültürel mirası olan Anastasios Suru ve Silivri'deki korunması gereken kültür varlığı yapıların korumaya yönelik ele alınarak süreçlerin yürütülmesi belirlenmiştir.


A.   ÖNERİ VE TALEPLER


Dernek temsilcilerimiz tarafından yapılan önerilerde Silivri Belediye Meclisi komisyon toplantılarına ilgili kent Konseyi komisyon üyelerinin, STK'ların ve meslek odalarının katılımcı olarak davet edilmesi, aynı şekilde belediye meclis üyelerinin kent konseyi komisyonları ve çalışma grubu toplantılarına  davet edilerek kente dair sorunların ve gündem başlıklarının belediye meclis toplantılarında dile getirilmesinin talep edilmesi önerilmiştir.


B.    DÜNDEM DIŞI EK KONULAR


Silivri Alipaşa'da Mera vasfı taşıyan 100 dönümlük arazinin imara açılması ve aynı zamanda imalathane vasfı kazandırılmasına yönelik plan değişikliklerine karşılık tarım arazilerinin korunması gereği görüşüldü. Ve görüşme neticesinde itirazların yapılacağı bilgisi alındı.


Buna bağlı olarak üyelerce, kente dair önem arz eden plan değişikliklerinin, ÇED toplantılarının, etkinliklerin ve planların kent konseyi içerisinde sürekli olarak güncel ve takip edilebilir bir iletişim ağı ile bilgi akışının sağlanması önerisi getirildi.


Kamuoyu ve takipçilerimizin bilgisine sunarız.


Saygılarımızla.


Görüş ve önerileriniz için; silivritarihdernegi@gmail.com


Fotoğraf: Silivri Kent Konseyi

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page