top of page

Teşekkürler Silivri

Silivri'de faaliyet gösteren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, Silivri Sanat Platformu ve Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği olarak, değerli Cumhuriyet gazetesi yazarlarımızdan Sayın Zülal KALKANDELEN ve Sayın Prof. Dr. Emre KONGAR'ın katılımlarıyla Silivri'de Cumhuriyet ve Laiklik temalı söyleşimizi gerçekleştirdik.


Emperyalist işgale karşı halkın direnişinin zaferi olan 30 Ağustos ve 29 Ekim Cumhuriyet devrimi için bir araya geldiğimiz etkinlikte 30 Ağustos zaferinin önemi, Cumhuriyet devriminin başlangıcı ile birlikte kazanılan Cumhuriyet ve Laiklik değerlerinin yeniden konuşularak bu devrimin karşı devrim sonucu ne durumda olduğu ve buna karşın bu değerlerin yeniden ayağa kaldırılarak savunulmasının ne kadar önemli olduğu konuşuldu.

Önder Yılmaz Sahnesi

Gazeteci yazarlarımız Zülal KALKANDELEN ve Prof.Dr. Emre KONGAR'ın anlatımlarıyla gerçekleştirilen etkinliğe büyük bir ilgi ve katılım vardı. Bu ilgi ve katılımdan dolayı gerek katılımcılara gerekse Silivri halkına teşekkürlerini defalarca ileten konuklarımız söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak okurlarıyla fotoğraf çektirdiler.


Öncelikle bizler Silivri'de, aydınlık, ilerici, bilimsel ve çağdaş ilkeler doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeye çalışan yapılar olarak etkinliğimize bizlerin davetini geri çevirmeyerek konuşmacı olarak katılma nezaketi gösteren çok değerli Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Sayın Zülal KALKANDELEN ve Prof. Dr. Emre KONGAR hocamıza çok teşekkür ederiz. Kendilerini kentimizde ağırlayarak Silivri halkıyla buluşturmanın ve Silivrimizi tanıtmanın fırsatını yakaladığımız için çok mutluyuz.


Diğer yandan bizlerin davetine cevap veren, salonu dolduran, bizlerle tanışarak sohbet etme fırsatı sunan çok değerli Silivri halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Etkinliğimizde bizlere salon tahsisinde bulunan Silivri Belediye'mize, salonun tahsisi, hazırlanması ve teknik kontrollerinin sağlanması noktasında yardımcı olan Silivri Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve emekçilerine, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne, Silivri Belediye Başkanlığı'nı temsilen katılım sağlayan Belediye Başkan Yardımcısı Tan Hüseyin KIROĞLU'na, CHP Kadın Kolları Yönetimine, Silivri Kent Konseyi Yönetimi'ne, partilerin ve sivil toplum örgütlerinin çok değerli ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Son olarak tamamen üç sivil toplum örgütünün öz kaynakları ile yoğun çalışmalarıyla hazırlanan ve gerçekleştirilen bu etkinlikte, afiş asmaktan salon düzenlemesine kadar görev alan salon görevlisi dernek üyelerimiz başta olmak üzere ÇYDD Silivri Şubesi, Silivri Sanat Platformu ve Silivri Tarih Derneği yönetim kurulu ve üyelerine emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Silivri'de Sivil Toplum'un neleri başarabileceğinin bir örneği olması adına kıymetli bulduğumuz bu etkinlikte tekrar konuşmacılarımıza, katılımcılarımıza, üyelerimize ve salon emekçilerine sonsuz teşekkürler.


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi

Silivri Sanat Platformu

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği

STK





Comentários


bottom of page